Bush kaže da teroristi još ne miruju

AMERIČKI predsjednik George W. Bush rekao je u ponedjeljak da napad na američki konzulat u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji svjedoči da su "teroristi još uvijek u pokretu" nastojeći zastrašiti Amerikance i istjerati ih iz Saudijske Arabije i Iraka.

"Napadi u Saudijskoj Arabiji podsjećaju nas da su teroristi još uvijek u pokretu", rekao je Bush novinarima u Bijeloj kući nakon susreta s privremenim iračkim predsjednikom Ghazi al-Yawerom.

"Oni žele da napustimo Saudijsku Arabiju, žele da napustimo Irak, žele da postanemo plašljivi i umorimo se suočeni s njihovom spremnošću da ubijaju nasumce, da ubijaju nedužne ljude ", rekao je Bush.

"Slobodno društvo u Iraku bit će veliki poraz za teroriste", dodao je on.

I Bush i al-Yawer žele da se izbori u Iraku predviđeni za 30. siječnja održe na vrijeme, ali čelnici Sunita žele odgodu zbog nesigurnosti u zemlji.

Bush je rekao da će SAD učiniti sve što može da izbori budu što je moguće sigurniji, ali i dodao da se nikad ne može jamčiti stopostotna sigurnost.

Al-Yawer je izrazio odlučnost za pobjedu nad pobunjenicima u Iraku.

Naoružani napadači za koje se sumnja da imaju veze s Al Qaidom napali su u ponedjeljak američki konzulat u Jeddahu u kojem su poginula tri napadača i pet neameričkih djelatnika konzulata.


Pročitajte više