Bushovom glasnogovorniku dijagnosticiran rak jetre

TONY SNOW, glasnogovornik američkog predsjednika Busha, boluje od raka debelog crijeva koji se proširio na jetru, priopćila je njegova zamjenica Dana Perino.

51-godišnji Snow je jučer operiran radi izrasline zapažene tijekom rutinskog liječničkog pregleda. Bushov glasnogovornik je već 2005. godine bio liječen od raka debelog crijeva, a kada je imao 17 godina od iste bolesti mu je preminula majka.

Snow, koji je poznat kao konzervativni kolumnist, je na mjesto glasnogovornika Bijele kuće došao u travnju 2006. godine u okviru reorganizacije Bushovog kabineta, a među prema Bushu pretežno neprijateljski raspoloženim pripadnicima washingtonskog novinarskog zbora uživa popularnost zbog ležernog načina vođenja pres-konferencija i smisla za humor.

Bush je, navodno, teško pogođen viješću o teškoj bolesti svog glasnogovornika. Dana Perino je, priopćivši vijest novinarima u Bijeloj kući, jedva suzdržavala suze.

Liječnici koje su kontaktirali američki mediji su, na osnovi podataka danih iz Bijele kuće izjavili da Snow ima oko 10 % šansi da živi sljedećih pet godina.

Vijest o tome da Tony Snow boluje od teškog oblika raka dolazi nedugo nakon što je bivši senator i demokratski predsjednički kandidat John Edwards izvijestio medije da od iste bolesti boluje njegova supruga Elizabeth.

D.A

Foto: AFP

Pročitajte više