Bez posla ostao autor video-spota protiv Hillary Clinton

Bez posla ostao autor video-spota protiv Hillary Clinton

PHIL DE VELLIS je dobio otkaz od tvrtke Blue State Digital, nakon što se otkrilo da je upravo on autor kontroverznog, ali i popularnog video-spota u kojem je Hillary Clinton prikazana kao Veliki Brat, odnosno diktator u orwellovskoj futurističkoj distopiji.

Video-spot je stekao veliku gledanost na YouTubeu, a mnogi ga drže jednim od najefektnijih poteza u predsjedničkoj kampanji koju već sada smatraju najdužom, najskupljom i potencijalno najprljavijom u američkoj povijesti.

Autor spota je na kraju sugerirao glasačima da se na preliminarnim izborima za demokratskog kandidata sljedeće godine opredijele za Baracka Obamu. S druge strane je izborni stožer karizmatskog senatora požurio zanijekati svaku umiješanost u napad na suprugu bivšeg predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, autor spota nije mogao odoljeti iskušenju da se pohvali svojim dostignućem te je na liberalnom blogu "Huffington Post" izjavio kako je upravo on napravio spot. Ta je vijest Obamin stožer dovela u neugodan položaj, jer Blue State Digital, odnosno De Vellisov poslodavac, obavlja usluge web-hostinga i održavanja web-stranice za Obaminu predsjedničku kampanju.

Iako je De Vellis tvrdi da s njegovim ostvarenjem ni matična tvrtka ni Obamina kampanja nemaju veze, odmah je dobio otkaz, a direktor Blue State Digitala u izjavi rekao kako je razlog za to prekršaj politike tvrtke koja djelatnicima zabranjuje "davanje komentara na račun klijenata".

D.A.Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara