Čačić: Napadi su pokušaj rušenja rejtinga mene i moga ministarstva

MINISTAR javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić izjavio je danas kako smatra da je njegovo sve češće spominjanje u negativnom kontekstu u medijima u posljednje vrijeme pokušaj rušenja rejtinga njega kao ministra i njegova ministarstva.

Čačić je danas posjetio Općinu Čavle pokraj Rijeke gdje je razgovarao s predstavnicima Općine i Hrvatskih voda, a nakon toga je, uz njegovo sudjelovanje, održana konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke (HNS) na kojoj se, osim Hininog, nisu pojavili novinari drugih medija.

Čačić je ustvrdio da ankete pokazuju kako je njegovo ministarstvo, i on kao ministar, najuspješnije, te da se medijskim napadima nastoje umanjiti efekti toga uspjeha.

I rejting Hrvatske narodne stranke također stalno raste, kazao je Čačić, koji se nalazi na čelu Središnjeg odbora HNS-a.

Čačić je ocijenio da su takvi napadi normalni i legitimni, ali da su tekstovi kao što je onaj u današnjem "Novom listu" o utjecaju "Coninga", čiji su suvlasnici Čačić i njegova supruga, na propadanje senjskog turizma "neprihvatljivi".

Upitan da objasni svoj nedolazak u televizijsku emisiju "Nedjeljom u 2", Čačić je kazao da je odbio gostovati jer da "ne želi komunicirati s listom Fokus". Taj list, po njegovom mišljenju, "zagađuje medijski prostor i djeluje na njemu neprihvatljivoj razini".

Rekao je da nema ništa protiv novinara Ernesta Marinkovića iz RiTV osobno, kao ni protiv te televizijske kuće, već da se protivljenje odnosilo samo na "Fokus".

Čačić je kazao kako će na Vladi iznijeti projekt izgradnje kanalizacijskog sustava na Grobinštini vrijedan 144 milijuna kuna. On očekuje da Vlada taj projekt prihvati u sklopu šireg projekta izgradnje pročišćivača otpadnih voda na jadranskoj obali vrijednog 1,6 milijardi kuna.

U projektu kanalizacije za Grobinštinu Vlada bi sudjelovala s 24 posto, Hrvatske vode s 18 posto, a 50 posto bi se pokrilo kreditom Svjetske banke. Rok realizacije, kazao je Čačić, bio bi četiri godine.

Pročitajte više