Čačić: Nema stvarna izbornog pobjednika

PREDSJEDNIK Središnjeg odbora HNS-a i novoizabrani saborski zastupnik III. izborne jedinice Radimir Čačić izjavio je danas na konferenciji za novinare kako na "ovim izborima nema stvarna pobjednika".

Drži da su relani izgledi za dogovor HDZ-a i HSS-a, što neće stvoriti vladinu većinu, ali će, kaže, biti blizu toga.

Ako takva dogovora ne bude, tada će "HDZ-u strast za vlašću biti moguć razlog za ulazak u koaliciju koja je definitivno potpuna nesreća za Hrvatsku i koja nas baca na balkanski prostor - a to je savez HDZ-a i HSP-a", ustvrdio je Čačić, dodavši da su opcija i novi izbori.

"HNS-u ne pada na pamet koalicija s HDZ-om, ali mi nećemo odbiti suradnju na tragu interesa Hrvatske", naveo je, dodavši kako je u medijima pogrješno protumačena njegova izjava o mogućem koaliranju HNS-a s HDZ-om.

Uz ostalo je kazao kako je HNS s gotovo 30 posto osvojenih glasova u gradu Varaždinu uvjerljivo najsnažnija politička opcija u tom gradu i "jasno je da je većina građana prepoznala njezinu građansku i liberalnu političku poziciju". "Ne iznenađuje što su se za nju opredijelili upravo Varaždinci, ona je primjerena civilizacijskoj razini toga grada, načinu mišljenja i naobrazbe, radnim navikama i pripadnosti europskom krugu", kazao je Čačić.

"HNS ćemo jačati primjenom varaždinskog modela, a ja osobno pretendiram na mjesto premijera, kad za to dođe vrijeme", rekao je Radimir Čačić na konferenciji za novinare.


Pročitajte više