Čačić Polančecu: Prestani rješavati probleme, kad ne znaš

PREDSJEDNIK HNS-a Radimir Čačić poručio je potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu da se više ne muči te neka prestane rješavati probleme koje ne zna riješiti.

Tim se riječima predsjednik HNS-a uključio u jučerašnju gospodarsku raspravu između Stjepana Mesića i Damira Polančeca koja je završila rečenicom potpredsjednika Vlade da će predsjednik države nakon kritiziranja otputovati na Kubu i njemu ostaviti rješavanje problema.

"Proračun za 2010. godinu ne bi smio biti veći od 110 milijardi kuna"

Čačić je izrazio svoju skepsu prema tome što proračun za 2010. godinu "kroji čovjek koji je spavao kad su se u Fondu za privatizaciju krali milijuni". Polančeca je "bocnuo" i izjavom da nije vidio niti čuo kada su se "kave plaćale 50 tisuća eura". Čačić je nakon toga sa svojom pričom prešao u sadašnjost te je za Podravkinu pozajmicu splitskom SMS-u izravno optužio baš Damira Polančeca.

"Da Marinac nije dobio direktne naredbe kakve je dobio, a sve je išlo preko Polančeca, nikada ne bi bilo kredita za tvrtku SMS, koja ima dva puta manje prihoda od iznosa posuđenog novca", rekao je Čačić te dodao kako bi gornja granica državnog proračuna za 2010. godinu trebala biti 110 milijardi kuna. Političku podobnost u dijeljenju potpora Čačić bi riješio osnivanjem interventnog fonda za gospodarstvo u kojem bi minimalan iznos na početku bio dvije milijarde kuna.

Pročitajte više