Čačić: Sanaderova izjava pokazuje da je potpuno izgubio živce

BIVŠI predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić te ministri u prethodnoj Vladi Radimir Čačić i Gordana Sobol ocijenili su kako ih premijer Ivo Sanader proziva za sukob interesa za vrijeme njihova mandata bez argumenata jer pod svaku cijenu od optužbi za sukob interesa želi zaštititi ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

Sanader je jučer u Osijeku i danas u Puli izjavio kako želi punu istinu o tom slučaju, ali i u drugim slučajevima mogućeg sukoba interesa. Pritom je naveo slučajeve Čačića i Tomčića, čije su tvrtke dobivale poslove na izgradnji autocesta te Gordane Sobol, koja je bila ministrica, a njezin suprug pomoćnik ministra u bivšoj Vladi.

Tomčić je danas izjavio kako Sanader optužbe protiv Žužula ne može "prati uvlačenjem drugih ljudi".

"S velikim zadovoljstvom očekujem da premijer Sanader počne funkcionirati kao predsjednik Vlade. Ima sve instrumente države u rukama, prema tome neka ispita i Čačićevo i Tomčićevo i Žužulovo poslovanje te sva poslovanja koja su mu sumnjiva te neka hrvatskoj javnosti, na temelju provedenih pravnih postupaka, prezentira o čemu se radi", izjavio je Tomčić za Hrvatski radio.

Bivši ministar obnove i graditeljstva Radimir Čačić ističe kako izjava premijera Sanadera pokazuje da je u potpunosti izgubio živce.

Čačić kaže kako napada osobe bez argumenata, "što jest u tradiciji HDZ-a a sada postaje i osobina premijera Sanadera".

"Blaćenjem drugih ljudi ne može oprati vlastite pozicije i vlastitu čast. Preporučam mu da se pobrine i razmisli o vlastitoj poziciji i poziciji svog bliskog suradnika gospodina Žužula", rekao je Čačić.

Bivša ministrica u Račanovoj Vladi Gordana Sobol kaže kako ne vidi razlog zbog čega premijer Sanader spominje nju i njezina supruga, budući da oni više nisu na tim funkcijama.

"Danas je već svima jasno da se radi o pokušaju premijera Sanadera da spasi ministra Žužula pod svaku cijenu", smatra Sobol.

(Hina) xmt yjn

Pročitajte više