Čačić: Skrivio sam prometnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba

RADIMIR ČAČIĆ je u petak, 8. siječnja, na autocesti za Budimpeštu uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je jedan od sudionika danas preminuo u bolnici, stoji u priopćenju koje potpisuje osobno predsjednik HNS-a. Navodi kako je o smrti osobe u prometnoj nesreći neslužbeno obaviješten.

Čačić je medijima sam uputio priopćenje putem agencije IM&C u kojem navodi kako je zbog izrazito nepovoljnih uvjeta koji su taj dan vladali na cesti, kiše, skliskog kolnika i iznenadne guste magle uzrokovao prometnu nesreću.

Kako navodi, u nesreći su ozlijeđeni putnici automobila koji je vozio ispred njega bez svjetala za maglu. Šef narodnjaka navodi u priopćenju kako je vozio sporijom trakom bez ikakvog utjecaja alkohola. Radimir Čačić na naše se pozive nije javljao, kao ni glasnogovornik HNS-a Igor Kolman. Na telefon se nije moglo dobiti niti Vesnu Pusić.

Tekst Čačićevog priopćenja prenosimo vam u cijelosti:

"Dana 08.01. na autocesti za Budimpeštu zbog izrazito nepovoljnih uvjeta koji su taj dan vladali na cesti, kiše, skliskog kolnika i iznenadne guste magle uzrokovao sam prometnu nesreću. U nesreći su ozlijeđeni putnici automobila koji je vozio ispred mene bez  svjetala za maglu. Nažalost, danas sam neslužbeno obaviješten da je jedan od putnika preminuo u bolnici. Vozio sam sporijom trakom bez ikakvog utjecaja alkohola".

Glasnogovornik MVPEI-a: Zasad nismo ništa dobili od Mađara

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun za Index je u utorak ujutro kazao kako nisu od Mađara dobili nikakvu informaciju vezanu za Čačićevu prometnu nesreću. Očekuje se da će, s obzirom na smrtni ishod, Mađari javiti u predstojećim danima.

Kako kaže Dragun hrvatski konzulat u zemlji u kojoj se dogodila nesreća obavještava se tek ako je netko od hrvatskih državljana priveden ili ako je stradao.

Veteran prometnih nesreća: Čačić je sasvim slupao tri automobila

Čačiću ovo nije prva prometna nesreća, u svojoj je vozačkoj karijeri već ranije imao čak tri "totalke"! Prvu je prometnu današnji šef narodnjaka, koji je vozački položio u svibnju 1967. godine, preživio 1974. kada je slupao Alfu Romeo Giuliju, vrlo atraktivni sportski automobil. Čačić je tada zaspao na spoju između Vinkovaca i autoceste i nekoliko se puta prevrnuo.

Drugi put je Čačić sasvim uništio automobil u travnju 1999. godine na cesti Šemovec - Orahovica. Stradao je Čačićev Audi A4 na kojeg je naletjela miješalica i potpuno smrskala stražnji dio automobila.

Treću je ozbiljnu prometnu Čačić imao 2003. godine kada je na nadvožnjaku prije skretanja za Vrbovec, između Varaždina i Zagreba, zbog pada tlaka ostao bez svijesti, te se zabio u zadnji kotač šlepera. Ovoga puta totalno je slupao Audi A8. Iz sva tri sudara je izašao bez iti jedne ozbiljne ozljede.

Manju prometnu nesreću Čačić je imao i 2002. godine kad je Volvom udario kombi na varaždinskom Trgu slobode i nastavio se voziti kao da se ništa nije dogodilo. Nedugo zatim ga je zbog nesreće policija zaustavila u Novom Marofu, a on se pravdao kako ništa nije osjetio. Posljednji prometni prekršaj Čačić je imao prošle godine kad je kasnio na sastanak s Jadrankom Kosor pa je parkirao na Markovom trgu. Policajcu koji ga je upozorio da se to ne smije dobacio je da mu onda napiše kaznu.

Poslao pismo sućuti obitelji preminulog

Radimir Čaćić nalazi se u šoku i ne daje izjave za javnost. Preko tajnika HNS-a Igora Kolmana saznali smo da je Čaćić napisao pismo sućuti koje će poslati obitelji preminulog.

Pročitajte više