Čakovec: Ministrica pravosuđa za stimulaciju državnih službenika

MINISTRICA pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević-Marinović danas je posjetila Međimursku županiju, a nakon radnog sastanka sa županom Brankom Levačićem novinarima je izjavila da je županijski Ured državne uprave jedan od najracionalnijih u Hrvatskoj, jer lokalne vlasti pronalaze rješenja, a ne stvaraju teškoće, što može poslužiti kao uzor ostalima u Hrvatskoj.

"Usklađen i sređen katastar i zemljišne knjige jedan su od temelja razvoja svake države. Uz to Ministarstvo je reformom potrebno razdvojiti na pravosuđe i upravu, a to je jedan od uvjeta za ulazak Hrvatske u Europsku uniju", podsjetila je ministrica i dodala da djelotvorno i brzo pravosuđe utječe na gospodarski razvoj.

"U Hrvatskoj je velik broj slabo plaćenih državnih službenika, no ima i onih koji neprimjereno obavljaju svoj posao. Nedostaje motivacija djelatnika novčanim poticajima i nagradama", drži ministrica. Naglasila je da je zagovornica nagrađivanja, ali i kažnjavanja za dobro ili loše obavljen posao, što bi osiguralo učinkovitiju državnu upravu, poput austrijske.

(Hina) vhč vkn

Pročitajte više