Čakovec: Počelo suđenje optuženom za ubojstvo policajca

PRED sudskim vijećem Županijskoga suda u Čakovcu kojim predsjedava sudac Rajko Kipke danas je započelo suđenje Marselu Budimiru (30) iz Zagreba kojega se tereti da je 12. veljače ove godine u Nedelišću kraj Čakovca počinio razbojništvo u poslovnici Varaždinske banke i u bijegu ubio prometnog policajca Željka Murka iz Mihovljana.

Budimir, zvan Vrapčanski šerif, optužen je za teško ubojstvo Željka Murka, pokušaj teškog ubojstva policijskog djelatnika Stjepana Balića, otmicu Mirka Špicara iz Nedelišća i razbojništvo.

U današnjoj glavnoj raspravi saslušano je petero izravnih svjedoka, a optuženi Marsel Budimir više se ne brani šutnjom već je odlučio da će svoju obranu iznijeti na kraju dokaznoga postupka.

Na upit suca Rajka Kipkea optuženi je izjavio da se osjeća krivim za razbojništvo no da nikoga nije htio povrijediti. Za teško ubojstvo osjeća se djelomično krivim dok ne priznaje kaznena djela teškoga ubojstva u pokušaju i otmice. "Čovjeku sam čak dao i novac da me odveze iz policijskog okruženja" kratko je rekao Marsel Budimir.

Suđenje se nastavlja sutra saslušanjem još nekoliko svjedoka. Optuženika brane odvjetnici Mirko Ramušćak iz Varaždina i Silvije Degen iz Zagreba.

Na kraju današnjega ročišta Marsel Budimir zatražio je riječ i izrazio sućut obitelji ubijenoga Željka Murka rekavši da mu je žao što se to dogodilo te da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi pomogao obitelji Murko, nakon čega je u sudnici i zaplakao. Suđenje su uz novinare pratili obitelji Murk i Budimir.

Po završetku rasprave na hodniku Županijskog suda došlo je do incidenta. Roditelji ubijenoga policajca i obitelj optuženoga izmjenjivali su pogrdne riječi no intervencijom pravosudnih policajaca daljnji sukob je izbjegnut.

Pročitajte više