Cameron se prije posjeta Washingtonu sastaje s Trumpom na Floridi

Foto: EPA

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron bi se na početku dvodnevnog posjeta Washingtonu, trebao na Floridi susresti s republikanskim kandidatom za predsjednika Donaldom Trumpom, objavio je London. 

„Njegov posjet Washingtonu u utorak i srijedu uslijedit će nakon sastanka ministra s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom na Floridi danas, 8. travnja”, rekao je glasnogovornik britanskog ministarstva. 

„Uobičajeno je da se ministri u sklopu svog međunarodnog djelovanja susreću s kandidatima oporbe”, dodao je glasnogovornik. 

Susret s Trumpom, protivnikom aktualnog demokratskog predsjednika Joea Bidena na predsjedničkim izborima u studenome, događa se uoči posjeta Washingtonu tijekom kojeg će se Cameron založiti za deblokadu američke pomoći Ukrajini te razgovarati o situaciji u Pojasu Gaze, piše agencija France Presse. 

"Uspjeh Ukrajine i neuspjeh Putina ključni su za sigurnost Amerikanaca i Europlja"

Britanski šef diplomacije sastat će se i s američkim kolegom Antonyjem Blinkenom, kao i zastupnicima parlamenta. 

Ministarstvo je priopćilo kako bi on u Washingtonu trebao „pozvati” SAD da pošalje svoju pomoć Ukrajini, zaustavljenu u Kongresu sporom dviju stranaka. 

"Uspjeh Ukrajine i neuspjeh Putina ključni su za sigurnost Amerikanaca i Europljana", poručio je David Cameron u priopćenju. 

Pobjeda Rusije bi „jasno” odjeknula u Pekingu, Teheranu i Pjongjangu, upozorio je konzervativac. 

Cameron je istaknuo kako pomoć Europe i SAD-a Kijevu „čini ogromnu razliku na ratištima u Ukrajini i na Crnom moru”.

Pročitajte više