Caritas pokrenuo humanitarnu akciju za obnovu rodilišta u Petrovoj

HRVATSKI Caritas pokrenuo je humanitarnu akciju pod nazivom "Što je sreća" za obnovu najvećeg rodilišta u Hrvatskoj zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj.

Novčana sredstva prikupljat će se prodajom istoimenog CD-a Klinaca s Ribnjaka i telefonskim pozivom na broj 060 888 940, čime će građani donirati 3,66 kuna za obnovu rodilišta, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Petrovoj.

U Klinici u Petrovoj godišnje se hospitalizira oko 19.000 bolesnica i pregleda oko 90.000 žena. Bolnica raspolaže s 315 postelja i 122 dječja krevetića te zapošljava 440 djelatnika.

Zgrada u kojoj su odjeli za patologiju trudnoće i za babinjače od ostala je ista od osnutka Klinike 1921. godine. Radi se o derutnim prostorima koji nužno zahtijevaju obnovu i modernizaciju, rečeno je.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Mario Bebić rekao je da odabir rodilišta u Petrovoj nije slučajan jer je riječ o nacionalnom simbolu. Pozvao je građane da se uključe u akciju i pomognu da boravak majki, beba i obitelji u tom rodilištu bude što ugodniji.

Predstojnik klinike Ivan Kuvačić istaknuo je da će prikupljeni novac ići za obnovu najvećeg i najstarijeg rodilišta u Hrvatskoj.

Pročelnik Zavoda za humanu reprodukciju Klinike u Petrovoj Velimir Šimunić istaknuo je važnost akcije za pomoć rodilištu budući da se u Hrvatskoj godišnje rađa 12.000 djece manje nego što ljudi umire, te izrazio nadu da će žene ubuduće rađati više od sadašnjeg prosjeka od 1,4 djeteta.

Autorica projekta Branka Delić napomenula je da od 23 djece u spotu pjesme "Što je sreća" samo njih troje nije rođeno u Petrovoj.

(Hina) xbma ymd

Pročitajte više