ČEČENIJA: UBIJENA ČETIRI RUSKA VOJNIKA I ČETIRI PRIPADNIKA PRORUSKIH SNAGA

Četiri ruska vojnika ubijena su u ponedjeljak u Čečeniji u okršaju s čečenskim pobunjenicima, priopćilo je čečensko ministarstvo unutarnjih poslova, a četiri su pripadnika sigurnosne službe proruskog čečenskog predsjednika Ahmada Kadirova poginula dan ranije u sličnom sukobu, tvrde vladini izvori.

Ubijeni su vojnici bili u povorci koju su činila tri kamiona i četiri oklopna transportera, od kojih je prvi zaustavila eksplozija daljinski aktivirane mine.

Pobunjenici su tada otvorili vatru iz automatskog oružja i minobacača na konvoj koji se zaustavio na planinskoj cesti nedaleko od sela Halkeloj u pokrajini Šatoj na jugu zemlje. Četiri su vojnika ubijena, a šestorica su ranjena u pucnjavi koja je trajala tridesetak minuta, prema izvoru u čečenskom ministarstvu unutarnjih poslova.

Zatim je više ruskih raketa ispaljeno na područje na kojemu su se, kako se nagađalo, skrivali pobunjenici nakon zasjede i na kojemu su pronađena tri trupla čečenskih pobunjenika, tvrdi isti izvor.

Četiri pripadnika Kadirovljeve sigurnosne službe ubijena su u nedjelju navečer u sukobu sa skupinom pobunjenika povezanom s bivšim separatističkim predsjednikom Aslanom Mashadovom nedaleko od sela Aleroj.

Ramzan Kadirov, sin čečenskog predsjednika i načelnik njegove službe sigurnosti, izjavio je u Groznom da su njegovi ljudi ubili najmanje osam pobunjenika.

(Hina) xvrad ydv

Pročitajte više