Čeda Jovanović: Na izbore idemo samostalno

PREDSJEDNIK Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, izjavio je na gostovanju u emisiji "Utisak nedjelje" da će LDP na izbore izaći samostalno, javlja B92. Vjeruje kako će LDP biti u poziciji da nakon izbora uđe u novu vladu Srbije.

Jovanović je također rekao kako je "politička činjenica da postoje samo tri stranke koje mogu samostalno izaći na zbore," misleći pritom na SRS, DS i LDP. Smatra da se LDP može naći u budućoj vladi, ali "ne pod svaku cijenu", a moguću koaliciju vidi s DS-om.

"Jasno je da tu moramo biti spremni na dogovor s Demokratskom strankom i strankama koje će zajedno s njom dobiti podršku građana na toj europskoj listi, kako su je nazvali", rekao je Jovanović i ocijenio kako su optužbe i rigidan stav DS-a prema LDP-u besmisleni.

Europsku politiku Srbije, ocijenio je kao političku viziju Zorana Đinđića i rekao da se ne slaže s Tadićevim stavom kako bi Srbija ulaskom u EU trebala blokirati ulazak Kosova u Uniju.

"Srbija je izgubila Kosovo i to je naš strašan povijesni poraz i htio bi da bude naš zadnji poraz", rekao je i istaknuo kako u toj istini ima i nepoštivanja međunarodnog prava. Srbija je, kaže, prije devedesetih godina prošlog stoljeća kršila međunarodno pravo i trebala bi se suočiti s pitanjem tko je tu sve odgovoran.

Parolu "Kosovo je Srbija" nazvao je manipulacijom nacionalnim emocijama te u tom smislu je ocijenio lošim iskazivanje patriotizma srpskih političara kroz odnos prema Kosovu.

B.V.
Foto: AFP

Pročitajte više