Čeh u Baškoj Vodi premlatio djevojku

JUČER je oko 1.30 sati u Baškoj Vodi pijani 34-godišnji češki turist Boura F. nasrnuo na svoju 22-godišnju djevojku Lucie Š. te ju je teško ozlijedio - slomio joj je čeljust. Kako se doznaje od splitske policije, nasilnik je djevojku premlatio u apartmanskoj sobi, a ona je liječničku pomoć zatražila tek idućeg jutra, nešto iza 10 sati.

Sve je započelo večernjim opijanjem u beach baru Apollo. Par se ubrzo posvađao, a djevojka se odlučila vratiti u apartman. Za njom se uputio i njen ljutiti dečko, koji ju je nekoliko puta udario šakom u glavu i pritom joj je slomio čeljust. Policija je pozvana nakon što je jučer ujutro mlada Čehinja zatražila liječničku pomoć. Nasilnika je policija ubrzo uhitila u apartmanu. Iako je od večernjeg opijanja prošlo već nekoliko sati, tijekom jutra je policija Čehu izmjerila 0,28 promila alkohola u krvi, a njegovoj djevojci 0,72 promila.

Nasilnik će u ponedjeljak, uz kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, biti izveden pred istražnog suca. Kako ne bi napustio zemlju, oduzeti su mu dokumenti, a o cijelom je slučaju izviješteno i češko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Pročitajte više