Čehok: Čačića su i njegovi upozoravali da je nedopustivo financirati samo općine HNS-a

GRADONAČELNIK Varaždina i potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok izjavio je danas kako su i dvojica bivših članova HNS-a, koji su bili ključni za rušenje HNS-ovog predsjednika Skupštine, dulje od godinu dana upozoravali župana Radimir Čačića na neodrživost situacije u kojoj županijska vlast pomaže samo općine i gradove gdje je na vlasti HNS.

Čehok odbija tvrdnje da je HSLS sudjelovao u pregovorima i političkoj trgovini oko HNS-ovih vijećnika: "To su prije svega časni i sposobni ljudi, a njihov izlazak iz HNS-a posljedica je njihovog nezadovoljstvo radom stranke".

Još jednom je podsjetio i na stanje u Varaždinskoj županiji prije nekoliko mjeseci, kada je Čačić namjeravao HSLS izbaciti iz vlasti, a na njegovo mjesto dovesti SDP.

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić rekla je da se njihova stranka namjerava baviti sobom, a ne s Čačićem i drugim strankama.

Idućeg petka, 20. lipnja znat će se hoće li se smijeniti Čačića s mjesta župana jer je tad sazvana nova sjednica varaždinske Županijske skupštine. HNS-ovci su proteklih dana tvrdili da je rušenje njihovog predsjednika Skupštine samo uvod u rušenje Čačića, koje je od Čehoka tražio Sanader.

D.M.
Foto: HNS-a

Pročitajte više