Čehok: Gradske vlasti krive su za smrt Luke Ritza

TIJEKOM rasprave o povjerenju premijeru Ivi Sanaderu Ivan Čehok je za kriminal prozvao Zagreb i lošu vlast u Zagrebu. U to je ubacio i priču o Luki Ritzu.

"Ne mislite valjda da su za ubojstvo maturanta Luke Ritza odgovorni potpredsjednici Vlade Adlešič, Polančec. Odgovorna je gradska vlast i to ne samo u Zagrebu, već i Varaždinu, Osijeku.", rekao je Čehok.

"Stopa kriminaliteta, pljački, napada, ubojstava" nije ista u svim gradovima, ustvrdio je Čehok. Ona je "samo je Zagrebu zabrinjavajuća", rekao je Čehok, upitavši SDP-ovce "tko vlada Zagrebom već 10 godina".

"Obrazovaniji sam od tebe"

Odgovornost za sigurnost u gradovima obaveza je gradonačelnika, tvrdi Čehok. Na to su mu odgovorili iz SDP-a. Gordan Maras rekao je da bi po toj logici Čehok bio odgovoran za ubojstva koja je počinio Ivan Korade, a Šime Lučin mu je rekao da bi trebao podnijeti ostavku zbog nedavnog požara.

Lučin je također dodao kako je on napisao zakon o policiji i podučo Čehoka kako se on primjenjuje.

Čehok se na to uvrijedio, rekavši Lučinu kako on njega ne može podučavati ničemu, jer ga prestiže ako ni po čemu drugome, onda barem u razini obrazovanja.

Rajko Ostojić rekao je u tijeku rasprave da se ubojice Luke Ritza uhvatilo zato što su novinari odradili posao policije, kritizirajući tako instituciju koju je SDP danas dobrano iskritizirao.

J.D.
Foto: Index

Pročitajte više