Čehok: U Gradu Varaždinu vlada potpuni kaos

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

BIVŠI varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok ocijenio je da u Gradu Varaždinu vlada potpuni kaos te da se gradonačelnik Neven Bosilj ne treba čuditi što "vlada u 20 dana nije reagirala"' i raspisala izvanredne izbore za Gradsko vijeće kad on u 35 dana nije predložio proračun.

Na konferenciji za novinare Čehok je istaknuo da je "Bosiljeva farsa s izborima postala smiješna" te da je upravo on kriv što će Varaždinci opet na birališta.

"To je čovjek koji sada cmizdri, proziva sve oko sebe, pa čak želi upregnuti i određene kategorije stanovništva da stanu na njegovu stranu kako bi prikrio jednu jednostavnu činjenicu, a to je da 30. studenoga u Gradskom vijeću nije imao većinu sa svojim koalicijskim partnerima Budimo grad, Patafta i Reformisti", rekao je Čehok.

Dodao je kako su on i vijećnici s njegove nezavisne liste Bosilju savjetovali da donese rebalans proračuna.

"Aktualni gradonačelnik se poigrava sudbinom odgojitelja"

"Savjetovali smo mu da stavi unutra plaće i odgojitelja i svih ostalih, da stavi unutra sve ono što je trebalo biti za ovu godinu, a on to nije htio učiniti, ne zbog toga što rebalans nije bio u redu, nego samo zato što je htio na taj način kupiti i prisiliti sve druge da glasaju za 300 eura za jednu balu", rekao je Čehok.

Istaknuo je da se aktualni gradonačelnik poigrava sudbinom odgojitelja i svih zaposlenih i "koristi ih kao novčić kojim će nastojati kupiti sve druge vijećnike".

"Ako gradonačelnik nije u 35 dana uspio predložiti novi proračun ni odluku o privremenom financiranju, čemu čuđenje da vlada u 20 dana nije reagirala? Ako ti sam nisi donio proračun, zašto bi vlada trebala skočiti na svaki tvoj mig?" upitao je.

Čehok je novinarima iznio i svoje mišljenje o tome zašto bi gradonačelnik Bosilj želio da se izvanredni izbori raspišu što prije.

"Njemu se žuri da se novo Gradsko vijeće konstituira da može građane Varaždina još opteretiti, da im može još 20 kuna povećati cijene tekućeg otpada koje su ionako najveće. To sve govori o potpunom kaosu koji vlada u ovome gradu", zaključio je Čehok.

Pročitajte više