Županijski sud sutra odlučuje o Sanaderovoj jamčevini

Foto: Krešimir Žanetić

IZVANRASPRAVNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak će odlučiti hoće li priznati dvije nekretnine kao jamstvo da se bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu istražni zatvor zamjeni obranom sa slobode od Uskokovih optužbi za korupciju.

Ročište je zakazano za utorak nakon što je obrana u ponedjeljak dopunila dokumentaciju kojom traže da se dvije nekretnine u Zagrebu priznaju kao jamstvo da Sanader neće bježati, doznaje se od glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića. Zasad nije poznato točno vrijeme održavanja ročišta.

> Sanader ostaje u Remetincu, odluka ovaj tjedan

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu za Fimi mediju i postupak kreće iz početka, bivšem premijeru određeno je jamstvo za izlazak na slobodu. Iako je obrana osigurala dvije nekretnine te od zagrebačkog Županijskog suda zatražila da ih prizna kao jamstvo u iznosu od 12,4 milijuna kuna, sud je utvrdio problem.

Sanaderovi odvjetnici Županijskom sudu u Zagrebu su danas dostavili nadopunjenu dokumentaciju o jamstvu.

Podsjetimo, za njegov izlazak iz Remetinca ponudili su dvije nekretnine od 12 milijuna i 400 tisuća kuna koje će založiti. Odlučivanje o jamstvu je prošli tjedan odgođeno jer je sud ustvrdio kako ponuđena dokumentacija nije dostatna.

Sanaderova odvjetnica Sloković tada je pojasnila kako kuća odvjetnika Suića, koja je ponuđena kao jamstvo, nije prihvaćena jer je Suić upisan na svoju kuću dva puta u udjelima po jednu polovicu. Tada je ironično komentirala da će angažirati PMF kako bi oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelo.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu u razgovoru za Index je kazao kako još uvijek nema novosti oko slučaja Sanader te da nije poznato kada bi mogla biti donesena odluka o jamčevini.

Pročitajte više