Čelnici HEP-a s vodstvom Zadarske županije razgovarali o elektroopskrbi

ČELNICI Hrvatske elektroprivrede, predvođeni predsjednikom Uprave Ivom Čovićem, večeras su u Zadru održali sastanak s predstavnicima Zadarske županije i grada Zadra o obnovi elektroopskrbne mreže na prostoru Zadarske županije.

Predstavnici Zadarske županije istaknuli su potrebu da se do dolaska Pape, 9. lipnja ove godine, obnovi niskonaponska mreža oko zadarske zračne luke, kako bi taj prostor bio kvalitetno opskrbljen strujom.

Osim toga, kao prioriteti su istaknuti obnova niskonaponske mreže na otoku Viru i na jugoistočnom dijelu otoka Paga. No, još je 45 većih ili manjih naselja u Zadarskoj županiji kojima treba obnoviti niskonaponsku mrežu, čulo se na sastanku.

Predsjednik Uprave HEP-a Ivo Čović podsjetio je da je HEP prošle godine u obnovu elektroopskrbne mreže u Zadarskoj županiji uložio 45 milijuna kuna. S podjednakom dinamikom ulagat će se i ove godine, rekao je Čović. Dodao je da su predviđena sredstva za obnovu mreže na razini Hrvatske ograničena i nedostatna za sve potrebe.

Nakon sastanka u zadarskom hotelu "Donat" priređena je izložba fotografija pod nazivom "Raspad sustava u Dalmaciji" kako bi se dočaralo s kakvim se problemima u obnovi visokonaponske i niskonaponske mreže HEP susreće.

(Hina) ima ln

Pročitajte više