Čelnici osječke HVIDR-e zaprijetili novinarima

ŠEFOVI osječke HVIDR-e, Miljenko Kolobarić i Petar Janjić - Tromblon su na press konferenciji održanoj povodom organiziranja Hodočašća Ovčara - Bleiburg zaprijetili su da će "svakoga novinara koji napiše riječ mržnje i uvrede prema hrvatskim žrtvama iz Domovinskog rata smatrati neprijateljima domovine", pa dodali da "će ih imati prigodu i osobno upoznati".

Press konferencija Organizavijskog odbora Hodočašća Ovčara - Bleiburg protekla je naglašeno političkom tonu. Tako su Kolobarić i Janjić, čelnici osječke HVIDR-e, predsjednika Stjepana Mesića nazvali "totalnim izdajnikom i čudnim likom koji priča svašta".

No, čelnici HVIDR-e otišli su i korak dalje od prijetnji novinarima, pa su proširili krug ljudi koje bi, prema njihovom mišljenju, trebalo "disciplinirati".

"Svakoga tko bi Carlu del Ponte primio u Hrvatsku treba tužiti općinskim sudovima zbog podrivanja i kršenja Ustava te pomaganja neprijatelju." - ustvrdio je Janjić, a prenosi Novi list.

Na novinarsku zamolbu da pojasni svoju prijetnju novinarima, Janjić je kazao kako se ne radi o fizičkom obračunu ili povlačenju po sudovima, jer to "traje predugo".

"Doći ću do vas i reći: Draga gospođo, nataknem vas na ovu stvar." - zaključio je šef osječke HVIDR-e.

Pročitajte više