Čestitka premijera Račana u povodu međunarodnog Praznika rada

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivica Račan čestitao je danas hrvatskim građanima 1. svibanj, Međunarodni praznik rada, ističući da će ova Vlada i dalje raditi na poboljšanju uvjeta i prava radnika.

"Praznik rada prigoda je da njegovim obilježavanjem obuhvatimo sve ono što čini i predstavlja rad, sve njegove aspekte, ali i da se osvrnemo na suvremene trendove u svijetu rada. Podsjećajući na trogodišnju tradiciju socijalnog dijaloga ove Vlade, mogu izraziti zadovoljstvo do sada uloženim trudom i postignutim rezultatima. Znamo da je potrebno uložiti napore da bismo ostvarili zacrtano, ali i da bismo dali jači doprinos izgradnji socijalnog partnerstva i poboljšali sveukupne odnose na tržištu rada te tako ostvarili gospodarski prosperitet za sve građane Hrvatske. To se ne može ostvariti preko noći, i tome nas uči iskustvo drugih tranzicijskih zemalja. Prevalili smo zajedno sa socijalnim partnerima značajan put u suradnji i razgovorima s ciljem unaprjeđenja radnog okružja kako bismo udovoljili globalnim izazovima i postali ravnopravnim partnerima u svjetskim tokovima rada. Ova će Vlada i dalje raditi na poboljšanju uvjeta i prava radnika.

Ovo je također prigoda da odamo priznanje jedni drugima za sve napore koje smo uložili u ostvarivanju socijalnog dijaloga kao osnovnog preduvjeta za povoljno rješavanje pitanja rada.

Uspjeh socijalnih partnera ovisi i o razumijevanju i podršci građana. Zato Vam se ovim putem uz čestitke u povodu Međunarodnog praznika rada želim zahvaliti na strpljenju i razumijevanju, uz nadu u buduću uspješnu potporu i suradnju" - stoji u prvosvibanjskoj čestitki predsjednika Vlade Ivice Račana.

Pročitajte više