CHARLES AZNAVOUR NE PREDAJE SE NI U OSAMDESETOJ

Dva dana prije pojavljivanja u prodaji novoga albuma Charlesa Aznavoura "Je voyage" (2. prosinca u izdanju Capitola), poznati francuski šansonijer već razmišlja o snimanju filma. L

Riječ je o televizijskoj ekranizaciji Balzacova klasika "Otac Goriot" u kojemu će pjevač igrati glavnu ulogu.

Aznavour, koji će 22. svibnja 2004. proslaviti svoj osamdeseti rođendan, na pitanje novinara do kada namjerava pjevati odgovorio je kako će to biti dokad se više ne bude mogao popeti na pozornicu.

Tijekom 60-godišnje karijere Aznavour je napisao 740 pjesama. "350 ih je na francuskom, 150 na engleskom, a snimio sam i osam albuma na španjolskom te 7 na njemačkom i talijanskom".

Realizacija najnovijeg Aznavourova albuma, kako sam tvrdi, nije mu predstavljala poseban napor.

"Nastojim pisati kvalitetne pjesme, ne znam pisati hitove. No, u jedno sam siguran - moji se albumi prodaju tijekom dugog vremenskog razdoblja, što znači da mi nije potreban uspjeh neposredno nakon njihova izdavanja".

Aznavour se prisjeća svojih početaka. "Glede kritičara, nema što nisam doživio: govorili su da sam ružan, malen, da ne bi trebalo puštati bogalje da pjevaju."

"Nisam od onih koji se ljudima vole svetiti. Često sam prijateljevao s nekim osobama koje su me u početku odbijale, poput Brune Coquatrixa (danas pokojnog osnivača koncertne dvorane Olympia). I diskografska kuća Philips me u početku, dok sam pjevao u duetu s Pierreom Rocheom, nekoliko puta odbila. Naime, u ono su vrijeme željeli surađivati samo s njim, a ne i sa mnom", kazao je Aznavour.

Početkom siječnja vitalni će glazbenik u Bukureštu s ekipom tv-postaje France 2 snimiti tv film "Otac Goriot" za koji je scenarij napisao Jean-Claude Carriere.

Pročitajte više