Civilizirana Hrvatska bijesna: Ne dopustimo mrak, izađimo na ulice

Foto: Screenshot N1, Twitter

NAKON današnjeg obraćanja predsjednika ekspertne skupine za provedbu kurikularne reforme Borisa Jokića u kojem je sa suradnicima od ministra Šustara tražio da ih razriješi s funkcije jer nisu dobili potporu za provođenje reforme, na društvenim mrežama ne prestaju reakcije.

Gotovo svim reakcijama zajednički je bijes na vladajuće jer su doveli do toga da ekspertna skupina više ne može nastaviti s radom, a neki su na svoje profilne fotografije postavili sliku Borisa Jokića.

Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh napisao je da bi se ovaj dan zaslužuje biti proglašen danom žalosti. 

"Ne sjećam se ružnije i tužnije vijesti. Vladajuća politička garnitura (koja nakon ovoga ne zaslužuje više ni zrno poštovanja nego samo da ih se naziva štetočinama) gurnula je u ambis jednu od najvažnijih razvojnih reformi ove zemlje. Nije to samo politikanstvo jedne partije na vlasti. To je mnogo opasnija stvar. Radi se o agresivnoj i ustrajnoj primitivizaciji, konzervativnoj revoluciji koja želi zatvoriti društvo u hermetičku kutiju neznanja i stvoriti naciju poslušnih i manipuliranih ljudi bez samopoštovanja, slobodne i kritičke misli i kreativnosti. Ljude bez slobode i nade. Ljude na odlasku.Valja nama preko rijeke", napisao je Richembergh.

Aleksandra Kolarić otišla je i korak dalje i pozvala da se organizira prosvjed protiv zaustavljanja kurikularne reforme.

"Pozivam Sindikat Preporod da krene u organizaciju prosvjeda "Hrvatska može bolje", usmjerenog nastavku rada na kurikularnoj reformi i vraćanju Borisa Jokića i njegovog tima u upravljanje tim procesom. Za uspješnu organizaciju prosvjeda potrebna je organizacija na cijelom terenu Hrvatske. Preporod je dao podršku Jokiću, okuplja zaposlene u hrvatskom školstvu. Reforma je interes zaposlenih, a ne samo djece i roditelja. Sindikat ima infrastrukturu za organizirati veliki i uspješan prosvjed. Mogu oko sebe okupiti i druge organizacije koje žele sudjelovati", pozvala je Kolarić.

Poznati profesor matematike Toni Milun poručio je HDZ-u i MOST-u da se srame zbog nebrige za mlade.

Bojan Glavašević napisao je da je ova vlast "nije nenarodna jer ju je narod (dijelom) izabrao, ali je protunarodna jer radi na njegovu štetu".

Na Twitteru se moglo pročitati i da je Hrvatska upravo abortirala svoju budućnost.

Komunikacijski stručnjak i politički savjetnik Marko Rakar iznio je zanimljivu tezu da je svaka nova obrazovana osoba prijetnja ovakvoj vlasti.

Podsjetimo, voditelj ekspertne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić uputio je ultimatum ministru obrazovanja znanosti i sporta Predragu Šustaru da se jasno izjasni je li za reformu danas do 10 sati. Kako se to nije dogodilo, Jokić je sa suradnicima zatražio da ih razriješi i otkrio da su pritisak na radnu skupinu vršili neki saborski zastupnici i stranke među kojima je istaknuo HRAST, a Šustar mu je samo na sve poručio: "Sretno!".

 

Pročitajte više