Coca Cola i Pepsi umalo se potukli radi boksača

NEMILOSRDNA borba između Pepsija i Coca Cole, ovih dana se preselila ispred doma tajlandskog boksača i velike zvijezde te zemlje, Worapoja Phetkuma, koji je jučer u četvrtfinalu izgubio mogućnost osvajanja medalje na Olimpijskih igrama u Pekingu.

Pepsi otvorio štand, pa ga Coca Cola mislila zatvoriti

Naime, prema pisanju lokalnog Bangkok Posta, sve je počelo vrlo nevino, kad su čelnici Pepsija u vrijeme održavanja Phetkumovog meča u Pekingu, ispred njegove rodne kuće gdje se okupilo više stotina obožavatelja postavili štand sa svojim pićem. Čuvši za to, čelnici Coca Cole dali su veliku financijsku ponudu ocu boksača.

Osim sponzorstva u ugovoru je stajala i stavka prema kojoj se otac Thaweep trebao pobrinuti da se maknu štandovi Pepsija ispred njegove kuće.

Situacija između dva proizvođača pića u jednom trenutku nalikovala je poput one u boksačkom ringu gdje nastupa Phetkum, a njegov otac na kraju je u maniri pravog suca, riješio cijeli sukob. Dozvolio je na koncu i Pepsiju kao i Coca Coli da postave štandove u njegovu dvorištu uz uvjet da ne bude sukoba niti ikakvih fizičkih obračuna.

I dalje se nadaju

"Ukoliko budu pravili probleme, morat će otići", zaključio je otac boksača, koji na žalost boluje od raka. U sjeni sukoba dva giganta, njegov sin nije uspio doći do medalje budući da je jučer izgubio od Kubanca Yankiela Leona, što ga je potpuno rastužilo. "Ispričavam se tajlandskom narodu, kao i mom ocu. Ovo je bila zadnja šansa da osvojimo medalju", rekao je nakon meča. 
 
Unatoč svemu i Pepsi i Coca Cola nadaju se sponzorskom ugovoru s jednim od najpopularnijih sportaša u toj zemlji.

M.M.
Foto:Arhiva

Pročitajte više