Coop kažnjava profitere rasta švicarskog franka: Objavili rasprodaju proizvoda gramzivih tvrtki!



TRGOVAČKI lanac Coop u Švicarskoj uklanja s polica u svojim trgovinama proizvode nekoliko svjetskih proizvođača koji su odbili smanjiti svoje cijene unatoč tome što ostvaruju golemi profit generiran rastom švicarskog franka.

Nakon što nisu uspjeli ispregovarati manje cijene, ovaj lanac supermarketa odlučio se na izbacivanje sa svojih polica čak 95 proizvoda svjetski poznatih proizvođača.

"Što je dosta, dosta je. Zaustavimo profitere tečaja. Uklonimo preskupe proizvode", glasi online slogan ove trgovačke kompanije. Coop kaže kako se bori za smanjenje cijena u ime svojih kupaca. Preostala roba, kako su objavili na svojim internetskim stranicama, prodavat će se u pola cijene od sljedećeg tjedna.



Coop će tako "kazniti" Studio-Line proizvode L'Oreala, Uncle Ben'sa kao što je Mars i Kinder čokolade iz Ferrera, zatim proizvode iz Niveine linije te Danone proizvode. Znakovi na praznim policama služit će kao obavijest kupcima da su proizvodi rasprodani, javlja The Local.

"Coop želi biti primjer i drugima u svojem djelovanju", izjavio je Jürg Peritz, voditelj prodaje i marketinga te tvrtke za Sonntags Zeitung ističući kako postoji šansa da istu mjeru poduzmu i na proizvodima još nekih jakih brandova.


Iz Coopa su kazali kako su tvrtkama dali rok do 11. kolovoza da smanje svoje cijene. No, one do tog datuma nisu pokazale spremnost da smanje cijene proizvoda, kazao je Peritz.

Izbačeni proizvodi prodaju se u iznosu od 30 milijuna franaka ili 38 milijuna dolara, kazala je za agenciju SDA glasnogovornica Coopa Sabina Vulić. Tvrtke s Coopove "crne liste" odbile su komentirati ovaj potez.

Prema pisanju medija, iste korake planira poduzeti i lanac supermarketa Migros koji upravo pregovara s L'Orealom, Ferrerom i Niveom.

Pročitajte više