Ćorić: Iz HIP-a istupila Vukovarsko-srijemska podružnica

BIVŠI dopredsjednik HIP-a i stranački koordinator za Slavoniju i Baranju Pero Ćorić, obrazlažući danas na konferenciji za novinstvo svoj odlazak iz te stranke, ocijenio je da je "predsjednik Hrvatskog istinskog preporoda dr. Miroslav Tuđman počinio više katastrofalnih političkih poteza",a, po Ćorićevu mišljenju "najnoviji je potpisivanje Sporazuma s Hrvatskim blokom (HB)".

Također je rekao da taj sporazum "vodi HIP u političku izolaciju".

Predsjedniku HIP-a Miroslavu Tuđmanu Ćorić zamjera i što je, kako je rekao, razvrgnuo već dogovoreni sporazum o prijeizbornoj koaliciji s HSP-om, koji je, dodao je, podupirala većina članova HIP-a.

Ćorić je rekao da je zbog potpisivanja sporazuma s HB-om iz HIP-a istupila cijela vukovarsko-srijemska podružnica, te je najavio da će bivši članovi županijskog HIP-a na idućim parlamentarnim izborima vjerojatno poduprijeti HSP. Također je rekao da postoji mogućnost prelaska HIP-ovih članova u tu stranku.

Podsjetio je kako je svojedobno vukovarsko-srijemska podružnica HIP-a zatražila pokretanje stegovnog postupka protiv Nenada Ivankovića, ali je to blokirao predsjednik stranke Miroslav Tuđman.

Pročitajte više