Ćorić (tć): Čačić je stari politički aš

Foto: Robert Anić/PIXSELL

MINISTAR gospodarstva Tomislav Ćorić branio je kolegu Vilija Beroša pred oporbenom inicijativom za opozivom, a komentirao je i Radimira Čačića te priče kako bi mogao biti koalicijski partner HDZ-a.

"Beroš će se reformama pozabaviti kad za to dođe vrijeme"

Tomislav Ćorić smatra da je Beroš dobro reagirao u epidemiji te da će se reformama pozabaviti kada za to dođe vrijeme...

"Mislim da je ministar Beroš od početka covid-krize, u koju je uletio, učinio sve da se s njom suočimo na najbolji mogući način i da se zdravstveni sustav suoči na najbolji način. Kada covid-kriza stane, uvjeren sam da će ministar Beroš prionuti poslu i ići rješavati neke druge izazove s kojima je taj sustav suočen", rekao je.

"Čačić je stari politički aš"

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić komentirao je danas moguću rekonstrukciju i vladajuće većine, kao i same vlade.

Podsjetimo, reformist Radimir Čačić najavio je da bi pet ministara uskoro mogli postati bivši zbog čega se počelo pričati o zamjeni Čačićevih Reformista s umirovljenicima Silvana Hrelje.

"Ratko Čačić je stari politički aš i njegove teme i teze pronalaze zgodno vrijeme i mjesto, pa tako i ova. Što je konkretno mislio, to će morati sam reći."

A hoće li nakon lokalnih izbora doći do preslagivanja vlade?

Ćorić ne odbacuje tu mogućnost, no koristi priliku za samohvalu aktualne vlade i njenog kormilara Andreja Plenkovića.

"Onoga trenutka kad predsjednik ocijeni da netko od nas mora biti zamijenjen, primjerice ja, ukoliko dođe do toga, to je njegova odluka, on je izbornik ove ekipe koja po mom mišljenju s obzirom na okolnosti jako dobro obavlja svoj posao."

Pročitajte više