ČOVIĆ: NEMA NOVIH HAŠKIH OPTUŽNICA ZA HRVATE IZ BIH

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović opovrgnuo je, u razgovoru za bosanskohercegovačko izdanje "Večernjeg lista" od srijede, medijske navode da Haaški sud priprema nove optužnice za još šestoricu časnika HVOa. L

Tisak u BiH u utorak je objavio da su šestorica haaških osumnjičenih časnika HVO prijavili boravište u Republici Hrvatskoj kako bi se uz jamstvo hrvatske Vlade predali Haaškom sudu, te da su o svojem slučaju izvijestili članove Predsjedništva BiH Dragana Čovića, hrvatskog premijera Ivu Sanadera i predsjednika Stjepana Mesića.

Čović je za bih izdanje Večernjeg lista izjavio kako nijednog Hrvata iz BiH više neće optužiti haško tužiteljstvo niti će mu se suditi pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu. "Kad su Hrvati u pitanju, priča o Haagu je završena", rekao je Čović. On tvrdi kako su šestorica hrvatskih dužnosnika (Jadranko Prilić i skupina) "posljednja skupina Hrvata iz BiH koji su otišli na suđenje u Den Haag".

I hrvatski časnik iz BiH za vezu sa Haaškim tribunalom Goran Mihaljević je također odbacio kao neistinite novinske napise da haški sud priprema šest novih optužnica protiv Hrvata iz BiH. "Mi o tome ništa ne znamo niti to može biti istina. U pitanju su neutemeljene konstrukcije i neprimjerene ovom trenutku", rekao je Mihaljević u bosanskohercegovačkom izdanju "Večernjeg lista".

(Hina) xpg ybr

Pročitajte više