Crkva molila boga za novac i osvojila 13 milijuna kuna na lotu

CRKVA na Long Islandu u New Yorku molila je nebesa za milodare koji bi im pomogli u dogradnji i proširenju crkve, ali umjesto toga obasuli su ih milijuni dolara. Jedan anonimni župljanin toj je crkvi donirao dobitni listić s 3 milijuna dolara (13 milijuna kuna), koje je dobio igrajući "Ba Da Bling" lutriju.

Pastor Bert Crabbe ostao je šokiran tom iznenadnom donacijom, iako je rekao kako se crkva nalazi u financijskim problemima zbog prebrzog rasta vjernika i premalog prostora. "Naša župa prerasla je našu trenutnu crkvu. Tjedno imamo četiri mise, a dodajemo i petu. Trebamo novu crkvu pa sam župljanima kazao da osima ako nam Bog ne pošalje koji milijun... ali sam se, naravno, šalio. Tada se dogodilo ovo", objasnio je Crabbe.

Prethodno donaciji Crabbea je nazvao jedan župljanin i rekao mu kako njih dvojica moraju razgovarati, što je inače znak da se nešto loše dogodilo. "Isprva sam ostao zatečen i zapanjen, jednostavno nisam mogao vjerovati", rekao je Crabbe.

Sljedećih 20 godina True North Community Church dobivat će po 100.000 dolara godišnje, a prvu godišnju svotu darovat će u dobrotvorne svrhe.

B.V.
Screenshot: ABC News

Pročitajte više