Vlasnici Azimuta pušteni na slobodu: Jedan policajac bio je jako neugodan, udario je djevojku u klubu

Foto: Šibenik,in

VLASNIKE Azimuta privela je sinoć šibenska policija i to svega dan nakon što je Crkva, uz pomoć Karamarka, intenzivirala napore da ukinu ljetnu pozornicu ispred kluba! Prema pisanju lokalnog portala Šibenik.in u  3 ujutro u Azimutu se pojavilo petnaestak policajaca i tražili su da od vlasnika da sve pogase i zatvore.

> Evo kako su Karamarko i Crkva zabranili noćni život u Šibeniku

"Ovi su im rekli da vikendom imaju dozvolu do 4 ujutro i nisu htjeli to učiniti pa su ih priveli.U policiji doznajemo da su prvo došla dva policajca, ali kako ih vlasnici Azimuta nisu htjeli poslušati, doveli su pojačanje. Naime, kažu u policiji, tamo je u tom trenutku bilo oko 200 gostiju koji su se solidarizirali s vlasnicima pa je nastala atmosfera u kojoj nisu mogli postupati. Poslije desetak minuta stiglo je pojačanje i gazde Azimuta privedeni su uz sredstva prisile jer nisu htjeli mirno s njima", piše Šibenik.in.

Isti izvor podsjeća kako se na green stageu Azimuta cijelog ljeta nije se dogodio niti jedan incident niti je policija imala potrebe dolje djelovati.

Sve do noćas.

Policija: Vlasnici su omalovažavali službene osobe


Prema informacijama koje je iz šibenske policije dbio portal Tris, policija je intervenirala zbog puštanja glasne glazbe u klubu. U policiji tvrde da do incidenta i privođenja ne bi došlo da Jelković i Katalinić nisu odbili ugasiti muziku na otvorenoj ljetnoj pozornici, i još k tome drsko vrijeđali i obasipali pogrdnim imenima policajce pred oko dvjestotinjak okupljenih posjetitelja.

"A to ne mogu dozvoliti nikome, pa ni vasnicima kluba Azimut, jer je to omalovažavanje službenih osoba dok rade svoj posao. Jasno mi je kakve to konotacije može imati i da će se dovoditi u vezu s nedavnim događajima, ali vjerujte, to nema baš nikakve veze sa sinoćnjim policijskim postupanjem", kazao je načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić za portal Tris.

Vlasnici Azimuta pušteni na slobodu

Danas nešto poslije 15 sati privedeni vlasnici kluba Azimut Hrvoje Jelković i Đorđe Katalinić pušteni su na slobodu.

"Niti nama nije jasno što se točno jučer događalo. Policija je došla u Azimut za vrijeme radnog vremena, oko 3 sata poslije ponoći (mi imamo dozvolu za rad tako kasno budući da smo noćni klub) i tražili su da potpuno ugasimo glazbu. Budući da imamo dozvolu za puštanje glazbe do 4 sata ujutro mi na to nismo pristali.


Jedan policajac bo je posebno neprofesionalan, u jednom trenutku je došlo do naguravanja, a čak je udario i jednu djevojku", ispričao je za Index Katalinić.

Dodaje kako je policajcima nakon toga rekao da ne dolazi u obzir da će izaći s njima iz kluba te da mu tako nešto ne pada na pamet. Na kraju je ipak izašao s kolegom van i tada su obojica privedeni. Noć su proveli u policiji.

"Ovo je šporka politika, mi ovdje nismo bitni, već je ovo dobra prilika za zagristi. Nastavit ćemo s radom, imamo sve dozvole, nismo nikada kažnjavani niti smo ikada imali problema. Pokrenuta je sprega crkve i vlasti i to zbog biskupa kojeg je i sam Papa nazvao staromodnim i konzervativnim i koji očito ima jak utjecaj u Šibeniku. Danas više ne postoje plavi, crveni i zeleni već samo plavi i plavi", kazao nam je Katalinić.

Načelnik policije: Vrijeđali su moje policajce, to je nedopustivo

Načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić za Index je kazao kako je policija na intervenciju izašla nakon što su primili dvadesetak dojava i prigovora na glasnu glazbu iz kluba.

"Moji policajci zamolili su vlasnike da smanje ili ugase glazbu, što su oni odbili. Nisu htjeli postupiti prema zahtjevima policije, krenuli su s vrijeđanjem mojih policajaca i to je nedopustivo", kazao nam je Kostanić te dodao da je policija na intervenciju izašla zbog glasne glazbe. Kako kaže, klub ima dozvolu za rad do 4 ujutro, ali ne i za puštanje glasne glazbe.


Na upit ima li informacije da je u jednom trenutku došlo do naguravanja jednog policajca i djevojke u klubu, nakon čega je djevojku policajac navodno udario, Kostanić odgovara: "Ma to su gluposti, nitko nije prijavio napad policajca. To su proizvoljne izjave koje bilo tko može dati".

Svi oduševljeni osim biskupa

Podsjetimo, ljetna pozornica kluba Azimut na travnjaku pod katedralom svetog Jakova pravo je osvježenje za noćni život Šibenika s više od 50 događaja i koncerata koji su besplatni za brojne posjetitelje i građane tog grada. Sve je to organizirano bez lipe iz gradskog proračuna i bez sudjelovanja Turističke zajednice.

Nešto što je kod ogromne većine Šibenčana naišlo na oduševljenje ogorčilo je predstavnike Crkve u Hrvata. Unatoč činjenici da komunalne službe nisu registrirale ni jedan incident, da je travnata površina ujutro uvijek počišćena kao i da je policija uglavnom besposlena jer nitko nije zatečen s drogom, Crkva je šokirana i traži zabranu.

Biskup Ante Ivas požalio se da ne može spavati od nesnosne buke te pokrenuo inicijativu za gašenje ljetne pozornice.

Mladi u Šibeniku problem Azimuta vide puno dublje, godinama naviknuti na apatiju i nemogućnost bilo kakvog napretka u gradu. Taman kad se grad pomaknuo s mjesta i počeo se promovirati kao kulturno turističko središte, crkva i HDZ i upregnuta policija vraćaju ga desetljeće unatrag.
 

Pročitajte više