crkvenac: vlada zadovoljna izvješćem mmf-a

Vlada je zadovoljna ocjenama Međunarodnog monetarnog fonda o hrvatskim gospodarskim pokazateljima, jer potvrđuju ekonomsku politiku koja nosi ekonomski rast i stabilnost i osigurava da već 2005. postignemo sve mastriške kriterije, izjavio je danas ministar financija Mato Crkvenac.

Crkvenac je ponovio kako prvi ljudi MMF-a, u drugom izvješću o provedbi stand by aranžmana s Hrvatskom, naglašavaju da Hrvatska nastavlja snažan rast, stabilnost, da će gospodarski rast biti viši, a inflacija niža od očekivane.

Također se, ističe Crkvenac, konstatira da se u ovoj godini smanjuje deficit tekućeg računa platne bilance, što se posebno pripisuje uspjehu turizma.

MMF predlaže nastavak politike reformi i ekonomske politike koja će nastaviti smanjivati deficit tekućeg računa, zatim nastavak restrukturiranja gospodarstva i ubrzanu privatizaciju.

Nigdje nema ni riječi o prijetećoj nestabilnosti ili bilo čemu sličnom, naglasio je Crkvenac.

Hrvatska je s MMF-om zaključila 14-mjesečni stand by aranžman u veljači ove godine, s jasnim određenjem da neće povlačiti sredstva iz tog financijskog aranžmana, odobrenog u vrijednosti od oko 150 milijuna dolara.

Pročitajte više