Crna Gora: Draškovićev nastup na Ravnoj gori je bio tragičan

PREDSJEDNIK Crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić osudio je u srijedu govor ministra vanjskih poslova državne zajednice SCG Vuka Draškovića na nedjeljnom četničkom okupljanju na Ravnoj Gori, dodavši kako je tragično da isti čovjek predstavlja Srbiju i Crnu Goru u svijetu.

"Tragično je da netko tko formalno predstavlja Srbiju i Crnu Goru ne može razlučiti antikomunizam od profašizma i kvinsliškog pokreta", kazao je u srijedu navečer Krivokapić u izjavi za TV Crne Gore i naglasio kako "sve dok ima Ravnih Gora prijeti opasnost da ne bude Crne Gore".

Krivokapić je ocijenio da Vlada Srbije, iako je usvojila zakon koji izjednačava četnički sa partizanskim pokretom, nije poništila presudu četničkom vođi Draži Mihailoviću.

"Srbija nije poništila presudu da Mihailović bio ratni zločinac i da je pripadao zločinačkoj organizaciji, tako da u tom nedostatku identiteta i nespremnosti Srbije da nađe novi, ona se vraća ideologijama koje su je uvele u propast, a njezinje političke i vojne lidere odvele u Haag", rekao je Krivokapić.

Predsjednik crnogorskog parlamenta smatra da takvo ponašanje Srbije "do kraja objašnjava želju Crne Gore za neovisnošću".

"Crna Gora kao multietničko i europsko društvo ne može zajedno sa Srbijom koja želi etnička čišćenja i Srbijom četničkog pokreta, simbola zla na Balkanu", rekao je Krivokapić.

Pročitajte više