Crna Gora ne prikriva ni jednog haškog optuženika

CRNA GORA ne prikriva nikog od optuženih s popisa Međunarodnoga kaznenog suda u Den Haagu i takve su tvrdnje "obične spekulacije", jer Podgorica već surađuje s "mnogim stranim službama" koje pripremaju uhićenja osumnjičenih za ratne zločine, izjavio je u ponedjeljak u Beogradu crnogorski premijer Milo Đukanović.

´U tom kontekstu je vrlo neodgovorno da su pojedine strukture spominjale Radovana Karadžića i Crnu Goru kao moguće odredište njegova prikrivanja. Vrlo dobro smo razjasnili s glavnom tužiteljicom Carlom Del Ponte da su to obične spekulacije i objasnili da Crna Gora nema razloga skrivati bilo koga tko je na haškoj listi´, kazao je Đukanović novinarima za vrijeme stanke Trećeg summita Srbije i Crne Gore, koji je danas počeo u Beogradu.

S glavnom tužiteljicom, kazao je Đukanović, dogovoreno je da - ako nema povjerenja u informacije iz Crne Gore - pošalje vlastite ljude u Crnu Goru, kako bi se sama uvjerila da se ondje ne skrivaju haški optuženici. On je dodao da ´Crna Gora nastavlja odgovorno surađivati s Haškim sudom´.

Pročitajte više