CRNOGORSKI MUP SUTRA PREUZIMA KONTROLU GRANICA CRNE GORE

Crnogorska policija sutra bi od Vojske Srbije i Crne Gore trebala preuzeti poslove osiguranja i kontrole državne crnogorske granice, na temelju odluke koju je Savjet ministara, vlada državne zajednice, usvojio 31. lipnja, a koja sutra, 9. kolovoza stupa na snagu.

Vojska SCG ustupit će MUP-u Crne Gore materijalna sredstva za osiguranje granice,a časnici i dočasnici Vojske SCG mogu se - po potrebi - privremeno rasporediti na poslove osiguranja granice u MUP-u Crne Gore. Po odluci Savjeta ministara, rok za ustupanje osiguranja granice, sredstava i privremeno upućivanje vojnih lica u crnogorski MUP je 31. prosinac ove godine.

Prema odluci, koordinaciju rada nadležnih organa država članica i nadležnih komisija (režim na granici, granični prijelazi, pogranični promet i drugo), kao i poslove razgraničenja, obnavljanja i obilježavanja granične linije i dalje će obavljati Ministarstvo vanjskih poslova SCG, u suradnji s Vojskom SCG i MUP-om Crne Gore, navedeno je u odluci Savjeta ministara koja sutra stupa na snagu.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više