"Croatia Osiguranje" sponzorira sadnju maslina i šumskih sadnica duž Jadranske obale i otoka

U POVODU 120. godišnjice postojanja, hrvatsko osiguravateljsko društvo "Croatia osiguranje" s 90.000 kuna sponzoriralo je sadnju 200 sadnica maslina i 250 šumskih sadnica duž jadranske obale i otoka, u okviru projekta "Zeleno 2004." i nacionalne donatorske kampanje "Posadimo život" koje provodi nevladina udruga Dupinov san.

Ugovor o sponzorstvu danas su potpisali predsjednik Uprave Croatia osiguranja Marijan Ćurković i predsjednik udruge Dupinov san Goran Stojanović.

"Croatia osiguranje" tim ugovorom postaje zlatnim sponzorom projekta "Zeleno 2004."

Ćurković je istaknuo da Croatia osiguranje već 120 godina zna da su dosljedno podržavanje pravih vrijednosti i vjera u postojanost hrvatskog nacionalnog naslijeđa najkvalitetnija ulaganja u budućnost. Rekao je i kako svijest o potrebi zaštite okoliša i naslijeđa u Hrvatskoj još uvijek nije na razini razvijenih europskih zemalja.

Na Jadranu su od 1998. do 2003. požari uništili više od 143.000 hektara šume, ukupne vrijednosti oko 854 milijuna eura. Tradicionalna poljoprivredna mediteranska kultura, maslina, na hrvatskoj je obali prije stoljeće i pol bila zastupljena s više od 32 milijuna stabala, a danas ih je tek nešto više od 3,5 milijuna.

Akcijom "Zeleno 2004." i nacionalnom donatorskom kampanjom "Posadimo život" Dupinov san nastoji prikupiti novčane donacije za obnovu šumskog fonda te sadnju maslina duž jadranske obale od Istre do Dubrovnika te na otocima - Visu, Korčuli, Lastovu i Hvaru, rekao je Stojanović. Istaknuo je da se donatorskom kampanjom "Posadimo život" planira zasaditi oko 15.000 mladica pinije i čempresa te oko 10.000 sadnica maslina.

Predsjednik Dupinova sna najavio je i održavanje manifestacije "Dan mora u Zagrebu" 8. lipnja na Cvjetnom trgu. Cilj je manifestacije ukazivanje na potrebu očuvanja Jadranskog mora, obale i otoka te promicanja i unaprjeđenja hrvatskog mediteranskog naslijeđa. Na "Danu mora u Zagrebu" također će se prikupljati donacije za projekt "Zeleno" i sadnju pinija, čempresa i maslina na Jadranskoj obali i otocima.

Građani će moći vidjeti gajetu falkušu "Molo" s Visa, a predstavit će se i nevladine ekološke udruge, najavio je Goran Stojanović.

Pročitajte više