Čudom preživio: Engleskom vojniku metak razbio dva zuba, razrezao jezik i izašao na vrat

BRITANSKOG vojnika Johna Lista proglasili su "hodajućim" čudom nakon što je preživio talibanski napad u kojem mu se metak zabio u čeljust, razbio mu dva zuba i prošao kroz jezik te izašao na drugoj strani vrata.

Liječnici tvrde da je metak, kojim slučajem, prošao centimetar dalje u bilo kojem smjeru, vojnik List više ne bi bio živ. Nakon sukoba vojnik je prebačen u vojni kamp u Afganistanu te potom u bolnicu Oak u Birminghamu. Otpušten je iz bolnice nakon manje od dva tjedna, pišu engleski mediji.

"Dolazak vojnika s tužnom viješću na kućni prag je najgora noćna mora"

Njegova obitelj odlučila je organizirati zabavu na kojoj će prikupljati novac za dvije humanitarne udruge koje su im pomogle tijekom teških dana u kojima nisu znali što će biti s Johnom. Majka Debbie Merrit ispričala je kako je dolazak dvojice vojnika koji su joj došli priopćiti vijest o ranjavanju, najgora noćna mora za svaku majku.

"Kada sam vidjela časnika i policajca da stižu, na trenutak sam se smrznula, a srce mi je počelo jače tući. Rekli su nam kako je dobro i da je živ te sam tada osjetila napad pomiješanih emocija", rekla je Debie te dodala kako je njezin sin bio u kritičnom zdravstvenom stanju u Afganistanu, ali je njima bilo dovoljno da je živ.

"Nema veliki vrat"

"On je hodajuće čudo. Da ti metak prođe kroz vrat i promaši sve vitalne dijelove je čudo. A on niti nema velik vrat", kazala je majka te dodala kako je čudesna i činjenica da je iz bolnice izašao za samo 13 dana.  

I.Kri.
Foto: The Sun

Pročitajte više