Daily Mirror tvrdi da je uhićen bivši irački ministar informiranja

BRITANSKI dnevni list Daily Mirror objavio je u srijedu da su američki vojnici uhitili bivšeg iračkog ministra informiranja Mohammeda Saida al-Sahafa na kontrolnoj točki u predgrađu Bagdada.

Na tu vijest, koja nije potvrđena iz neovisnih izvora, još nije stigla nikakva reakcija iz Washingtona.

Bivši ministar skrivao se nakon pada Sadamova režima u kući svojega rođaka, da bi ga Amerikanci uhvatili u ponedjeljak navečer, tvrdi Daily Mirror u izvještaju iz Bagdada.

Mohammed Said al-Sahaf u međuvremenu je zbog komičnih konferencija za novinare koje je održavao tijekom američko-iračkog rata postao međunarodnom zvijezdom.

Najviše se "proslavio" izjavom stranim novinarima pred hotelom u središtu Bagdada da su "iračke snage opkolile Amerikance" u trenutku kada su američki tenkovi bili svega nekoliko stotina metara od toga mjesta.

Ubrzo nakon završetka rata majice s al-Sahafovim likom i citatima njegovih najupečatljivijih izjava, poput "crijeva naših neprijatelja peći će se u paklu", postale su pravi modni hit na Zapadu, a čak je i američki predsjednik George Bush priznao da su ga al-Sahafove konferencije za novinare toliko zabavljale da bi prekidao sjednicu Vlade kada je irački ministar informiranja nastupao na televiziji.

No, ovoga puta al-Sahaf će morati "obaviti neke ozbiljne razgovore", citira britanski dnevnik izjavu neimenovanog "višeg službenog izvora" koalicijskih snaga.

Pročitajte više