Dalija Orešković ne vjeruje Ivi Josipoviću

Foto: FAH, N1

PREDSJEDNICA Starta Dalija Orešković je u Rijeci rekla kako ne vjeruje ni u jednu političku inicijativu Ive Josipovića jer je izgubio predsjedničke izbore od Grabar-Kitarović, nakon toga napao stranku koja ga je kandidirala i financirala, osnovao novu stranku koja je bez ikakvog uspjeha, a "sad se vratio u okrilje matične stranke iz koje je nedavno pobjegao". 

Na novinarsku zamolbu da komentira današnju izjavu Ive Josipovića o nužnosti okrupnjavanja stranaka na ljevici te o mogućnosti da Start sudjeluje u tome, Orešković je večeras rekla da Josipoviću očito nedostaje političkog vizionarstva, da kao takav ne bi mogao predstavljati ni SDP.  S druge stranke, rekla je "da je SDP uistinu bio ono što je trebao biti - jaka i smislena oporba i jamac socijaldemokracije - Start kao takav ne bi trebao ni nastati".

Orešković je u četvrtak navečer bila na sastanku inicijativnog odbora za osnutak prvog ogranka stranke, za Rijeku i Primorsko-goransku županiju. Ocijenila je da su ovi europski parlamentarni izbori civilizacijski referendum  za europske vrijednosti, sigurnost građana, modernu, tolerantnu i solidarnu Europu koja, kako je rekla, iščezava pred našim očima pod naletom populista i revizionista.

S druge strane, oni su i civilizacijski referendum za Hrvatsku, koja je opterećena klijentelističko-koruptivnim mrežama, ustvrdila  je Dalija Orešković. Želimo biti ne jaka oporba nego prva snaga u državi, istaknula je.

Pročitajte više