Damir Medvešek: Zbog navoda da sam ubio psa prijete mi obitelji

"NE SAMO da psa nisam bacio s balkona, već niti ja, niti bilo tko od moje obitelji u trenutku nesreće nije ni bio kod kuće", rekao nam je uzrujani akademski slikar Damir Medvešek, nakon što je dobar dio Utrina danas brujio o manijaku, koji je malog psića bacio s balkona.

> Manijak u Zagrebu bacio štene sa 14. kata zgrade

Neugodnosti i nesporazumi počeli su tek nakon što je Jutarnji list danas objavio članak o manijaku koji je s 14. kata nebodera u Hrastinom prilazu u Utrinama, bacio štene staro svega nekoliko mjeseci.

"Pametno su to izveli. Naveli su krivi kat i nisu spomenuli ime, no svi su odmah znali da se radi o meni", ispričao nam je Medvešek te dodao kako je njega i njegovu obitelj danas praktički dočekao linč, a upućene su im i prijetnje.

Medvešeka kći nagovorila da zadrže pronađenog štenca

No, krenimo nekakvom kronologijom, ovog puta iz kuta Medvešeka. "Bilo je oko podneva jučer, kad su mi je kćer došla u kafić s prijateljicama, držeći štene u rukama i moleći me da ga zadržimo i odnesemo doma i ja sam pristao", započeo je Medvešek.

"Nešto kasnije, oko šest sati popodne, morali smo ići na jedan rođendan pa sam kćeri rekao da našeg psa zatvori na balkon, a štenca nek pusti da bude sam u stanu", ispričao je i dodao kako njegova obitelj uvijek ostavlja prozor od kuhinje otvoren, a preko tog prozora moguć je i pristup balkonu. Psić se, zaključio je Medvešek, vjerojatno popeo preko stola u kuhinji na prozor i tamo se okliznuo i pao.

Medvešek nam je rekao kako je s obitelji iz kuće otišao nešto prije 18 sati, a nesreća se dogodila oko sedam sati, dakle kad je on sa svojom obitelji bio na rođendanu. "To vam može potvrditi i policijsko izvješće", dodao je, no mi danas do tog izvješća nismo mogli doći.

Za nesreću saznao iz novina u kafiću

Kući su se vratili oko 21.30 sati, a ono što je najčudnije, tvrdi Medvešek, jest da su on i njegova obitelj za nesreću saznali tek danas, i to iz novina. "Došao sam u kafić i odjednom me par poznanika pitalo jesam li stvarno ubio psa", rekao je zatečeni Medvešek. Kazao je da su nakon dolaska kući tražili psića posvuda te da se čitava obitelj bila zabrinula oko njegovog nestanka, da bi ga idući dan dočekao šok u kafiću.

No, ni tu nije bio kraj neugodnosti Medvešeka, koji nam je rekao kako mu je tijekom dana upućeno i nekoliko prijetnji. "Kćeri su mi prijetili da će joj nauditi pa nas je učiteljica pozvala da dođemo po nju, jer se ona bojala izaći van", kazao je Medvešek i kazao kako mu je objavljivanjem članka nanesena velika ljaga na obitelj te da se konzultirao s odvjetnikom oko pravnih mogućnosti.

Na kraju je kazao kako se nada da će dobiti javnu ispriku i istaknuo kako ne želi osvetu, već samo pravdu.

B.V.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više