Damir Novinić: Na HRT-u sam manje od 6 godina, nikada nisam bio odgovorna osoba

Foto: Borna Filic/PIXSELL

NAKON što je na portalu Index.hr objavljen članak pod naslovom "HND održao presicu o skandaloznim tužbama HRT-a, pogledajte snimku", stigla je reakcija Damira Novinića koju u nastavku prenosimo u cijelosti:

Odgovor na objavljene informacije i snimku na web stranici: „HND održao presicu o skandaloznim tužbama HRT-a, pogledajte snimku“

"Nikada nisam bio u poziciji da bih znao da sam osuđivan za bilo kakva koruptivna kaznena djela, a kamoli da bi ista imala veze s bilo kakvom mojom navodnom umreženosti bilo s državnim, bilo s pravosudnim dužnosnicima ili političarima ili sl. službenim osobama, sve u svezi mog rada za HRT, a kako to navodi gđa. Luks Kalogjera.

Na HRT-u sam bio zaposlen od prosinca 2008. godine do kolovoza 2012. godine, na raznim pozicijama, no ne i onim temeljem kojih bi me se moglo tretirati kao odgovornu osobu. Nakon 2012. godine, na HRT sam se vratio u travnju 2017. godine, no opet ne na poziciju koja bi me činila odgovornom osobom u smislu Zakona o HRT-u. U listopadu 2018. godine, nakon provedenog javnog natječaja, imenovan sam ravnateljem poslovne jedinice produkcija HRT-a, čime i dalje nisam odgovorna osoba, sukladno Zakonu u HRT-u.

Iz navedenog proizlazi kako sam na HRT-u kumulativno proveo manje od 6 godina, a ne primjerice 20 godina, kako se netočno navodi od strane gđe. Luks Kalogjera. Dakle, nikada nisam bio odgovorna osoba na HRT-u, u smislu gore navedenih odredbi Zakona o HRT-u. Nisam bio u sporovima s gđom. Luks Kalogjera da bi je mogao egzistencijalno ugroziti ičime. Nisam vodio niti jedan postupak protiv nje, a temeljem kojeg bi ista mogla tvrditi da su joj prouzročeni ikakvi troškovi. Od dolaska na HRT (2008. godine) do danas nisam bio niti jesam član neke političke stranke."

Damir Novinić

Pročitajte više