Damir Škaro je u AK Siget zvao egzorcista

Foto: Damirskaro.com

DAMIR Škaro, uhićeni bivši zastupnik HDZ-a i još uvijek predsjednik AK Siget, u prostorije autokluba zvao je egzorcista zbog blagoslova.

Sve je to vidljivo na bogatoj stranici koju je Škaro napravio sebi u čast.

"Autoklub Siget kao i njegovi djelatnici s vedrinom su dočekali poštovanog i najomiljenijeg Hrvatskog karizmatika, svećenika i fra. Smiljana Kožula, iz novozagrebačke crkve sv. Križa u Sigetu", piše u uvodu članka na stranici Damirskaro.com.

Fra Smiljan Kožulj na glasu je kao najpoznatiji hrvatski egzorcist, a svojevremeno je bio i pomoćnik don Gabriela Amortha, vodećeg egzorciste u Rimu. Kožul je, kako se pisalo u medijima, osam godina obnašao službu egzorciste u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Inače, široj javnosti postao je poznat 2015. godine kad je vjenčao tadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

Lani bio u AK Siget

U prostorijama AK Siget Kožulj je bio u veljači prošle godine.

"U našim molitvama, naglasili smo važnost povezanosti svih djelatnika, njihovih obitelji kao i članova Autokluba Siget te u prve redove stavili naše zajedništvo i poziv na svetost života. Zazvali smo Božji blagoslov kako bi: poštivali jedni druge, bili korektni i uzorni članovi našeg društva koje je u velikoj krizi, te kako bi mir, sreća i zadovoljstvo ponovno bili na licima naših građana", opisuje se Kožuljev posjet na Škarinoj stranici.

Svi djelatnici, piše dalje, jednom mjesečno idu na misu u Siget.

"Treba naglasiti kako nakon nekoliko tragičnih smrti nekih djelatnika i njihovih obitelji, svi djelatnici jednom mjesečno prisustvuju svetoj misi u crkvi sv. Križa u Sigetu za zdravlje svih djelatnika i njihovih obitelji kao i za zdravlje te sigurnost u vožnji svih 35.000 članova.

Posebno smo se molili za smanjenje broja tragično nastradalih hrvatskih vozača kojih je u 2017. godini bilo 22.656", piše.

"Nakon molitve, fra. Smiljan krenuo je u blagoslov svih prostorija našeg Autokluba, te je uz njegov pristanak slikano nekoliko fotografija nama za svetost i uspomenu na koje smo izrazito ponosni", piše.

Kožulj hvalio Škaru

Kožulj je hvalio Škaru, a Škaro je to također objavio na svojoj stranici i to na dijelu stranice koja se bavi njegovim humanitarnim radom.

„Damir Škaro pokazao se kao naš velik prijatelj i u našem radu, tj. molitvenom pokretu koji radi na duhovnoj obnovi prepoznao je vrijednosti koje je odlučio pomagati. Tako je u nekoliko navrata u ime Udruge AK Siget te uz odobrenje Vijeća te Udruge novčano pomogao naš pokret. Taj novac mi smo utrošili u tiskanje besplatnih letaka kojima nastojima približiti i motivirati i ostale vjernike na duhovnu obnovu putem molitve Svete krunice", govorio je Kožulj o Škari.

Uveo misu za zaposlenike

Osim toga, Škaro je uveo održavanje mise za zaposlenike.

"Osim što nam je na inicijativu Damira Škare Auto klub Siget novčano pomogao u nekoliko navrata kada nam je bilo najpotrebnije, Škaro je uveo i održavanje Svete Mise jednom mjesečno u crkvi Svetog Križa za zdravlje svih zaposlenika Auto kluba. Budući da djelujemo na istom teritoriju, odnosno da se AK Siget nalazi na području naše župe, drago mi je da smo s njima uspostavili jedan prijateljski kontakt u kome se upućujemo jedni na druge. Sve to ipak ostvareno je zahvaljujući Damiru Škari i njegovom entuziazmu i spremnosti na pomoć", kaže Kožulj.

Škaro 30 dana u pritvoru zbog optužbi za silovanje

Škari je jučer, podsjetimo, zbog sumnje za silovanje i seksualno napastovanje određeno 30 dana istražnog zatvora zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja kaznenog djela, a tereti ga se još i za prijetnju. Škaro je na ispitivanju navodno tvrdio da nije kriv. U popodnevnim satima je prebačen u Remetinec. 

Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je, pak, naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Pročitajte više