Škarin odvjetnik traži da se zabrani emisija o silovanju

Škarin odvjetnik traži da se zabrani emisija o silovanju
Foto: Boris Scitar/VL/PIXSELL, Video: Twitter/N1

KREŠIMIR Krsnik, odvjetnik Damira Škare kojemu je danas poslijepodne određen mjesec dana istražnog zatvora zbog optužbe da je 10. kolovoza silovao zaposlenicu Autokluba Siget čiji je šef, zatražio je danas zabranu večerašnje emisije u kojoj bi trebala biti objavljena ispovijest silovane žene. 

Iz odvjetničkog ureda Krsnika tražili su zabranu priloga u večerašnjoj emisiji "Provjereno" navodeći da su "takve objave u medijima protivne pravu optuženika i suprotne praksi Europske konvencije o ljudskim pravima".

Škarin odvjetnik traži zabranu emisije i prijeti novinarima

Škarin odvjetnik se obratio novinarima nakon ispitivanja Damira Škare. ''I mi smo vezani zakonom i vi ste pa smo zbog toga predali prijedlog da se današnje najavljeno emitiranje na Novoj TV u Provjerenom, da se to zabrani. Svatko od nas ima pravo na obranu i dok god nije postupak dovršen, svi smo nevini'', rekao je Krešimir Krsnik novinarima nakon što je Škari određen istražni zatvor.

Odluku suda o prijedlogu da se Provjereno ne emitira Škarina obrana još nije dobila. Krsnik je upozorio i da će poduzeti mjere protiv drugih medija. ''Ja ću morati, u zaštiti interesa prava obrane i nas, ako ćete i dalje nastaviti pisati ovako kako ste pisali, a i inače pišete, ja ću morati protiv svih vas staviti kaznenu prijavu'', rekao je Krsnik okupljenim novinarima. ''Postupak je tajan. Vi ne možete iznositi činjenice iz ovog postupka. Ne smijete. Niste iznad zakona'', poručio je Krešimir Krsnik medijima.

Škaro tvrdio na nije silovatelj

Škari je istražni zatvor određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dvama kaznenima djelima: spolnom uznemiravanju i silovanju. Nakon što je ispitan, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zatražilo je 30 dana istražnog zatvora, što je sud i potvrdio. Škaro je navodno na ispitivanju tvrdio da nije kriv. 

Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je, pak, naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Dio ispovijesti silovane žene objavljen je u najavi večerašnje emisije "Provjereno" Nove TV. Novinari te emisije razgovarali su s njom prije nego što je Škaro uhićen.

Ispovijest silovane žene

"On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja što govorit da prekine, ja ću radit što ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, prepričala je žena za 'Provjereno.

Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama, dobila Škarinu poruku s pitanjem: “Kako su ti djeca?” U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara