Danas ćemo napokon saznati koliko će poskupjeti plin

Foto: FaH

DANAS bi trebala biti objavljena očekivana odluka vlade o reguliranoj cijeni plina, javlja HRT. Iako se ta odluka najavljivala još početkom tjedna, danas bi konačno trebala biti poznata, a oporba zadnjih nekoliko dana tvrdi da bi cijena plina za građane mogla porasti i do 20 posto.

Danas će se sjednica vlade održati u Sisku, a glavnina točaka dnevnog reda odnosi se na projekte vezane uz taj grad i Sisačko-moslavačku županiju.

Na vladi bi danas trebala biti donesena i odluka o proglašenju projekta "Hoteli Plat" u Župi dubrovačkoj strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske. Vladini ministri trebali bi prihvatiti i nekoliko zaključaka vezanih uz obnovu i održavanje državnih i županijskih cesta, kao i zaključak o darovanju Gradu Sisku bivše upravne zgrade Željezare kako bi se ostvario projekt Tehnološkog parka Grada Siska.

Projekt vrijedan 428 milijuna kuna u Župi dubrovačkoj

Projekt "Hoteli Plat" u općini Župa dubrovačka, koji bi Vlada trebala proglasiti strateškim investicijskim projektom, obuhvaća rekonstrukciju hotelskog kompleksa u resort s pet zvjezdica, kapaciteta od oko 550 smještajnih jedinica uz otvaranje više od 400 radnih mjesta, i to do turističke sezone 2019. godine. Projekt je ukupno vrijedan 428 milijuna kuna, javlja HRT.

Pročitajte više