Danas ističe rok: SDP odgovorio MOST-u, čeka se HDZ

Foto: FAH

DANAS ističe rok koji je MOST dao koalicijskim blokovima da se izjasne o njihovim reformskim prijedlozima, a tek će onda donijeti odluku - lijevo ili desno.

SDP je jučer odgovorio, a HDZ bi trebao danas.

Programski stavovi SDP-a sadržani na 185 stranica jučer su elektroničkom poštom dostavljeni MOST-u, a svi zainteresirani mogu ih vidjeti na internet stranicama stranke i Koalicije Hrvatska raste.

"To je ono što je Most tražio. Mi smo to angažirajući najbolje što imamo odgovorili na to, dodali još nešto svoje. To je to i nema tu nikakvih prepreka za suradnji. Hrvatska je u zadnjem kvartalu imala jedan od najviših rasta gospodarstva u Europi. Trebamo tako i nastaviti i pozivamo MOST još jednom. Moj prijedlog od jučer da g. Petrov bude predsjednik Sabora, i dalje stoji, i naravno, ukoliko on to neće, mi ga nećemo predložiti, ali...", rekao je jučer u Bruxellesu predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović.

Ono što je razvidno iz odgovora jest da SDP-ova koalicija podupire dugoročno smanjivanje PDV-a, ali se protivi ukidanju poreza na dividendu. Suglasni su s uvođenjem isključivog gospodarskog pojasa ali pritom ističu i obveze koje smo preuzeli. Podupiru opsežnu reformu lokalne i regionalne samouprave, slažu se da treba smanjiti broj općina i gradova.

HDZ bi Mostu trebao odgovoriti danas, za što su zadužili europarlamentarku i svoju stručnjakinju iz područja gospodarstva Ivanu Maletić.
 

Pročitajte više