Danas smjena Podbevšeka, novi ravnatelj POA-e Badžim?

IVO SANADER najavio je kako će danas razriješiti krizu oko Podbevšeka i POA-e, pa se pretpostavlja kako će supotpisati smjenu ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka, kojeg će najverojatnije naslijediti Joško Badžim, dosadašnji glavni analitičar POA-e.

Dok Večernji piše kako će Badžim sigurno naslijediti Podbevšeka, Jutarnji spominje četiri kandidata koji bi mogli zauzeti mjesto ravnatelja POA-e: Bilandžića, Cindrića, Badžima i Pivčevića.

Mirko Bilandžić do 2000. je godine bio pomoćnik ravnatelja POA-e, no smijenjen je jer je navodno odgovoran za loše provođenu akcije hvatanja osumnjičenih za zločin u Ahmićima. Ladislav Pivčević predstojnik je Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost.

No, prema izvorima Večernjeg lista Podbevšeka će naslijediti Joško Badžim, 37-godišnji pravnik sa završenim postdiplomskim studijem, porijeklom iz Šibenika, koji, zasad, nema niti jednu mrlju u svojoj biografiji.

Badžića je navodno predložio Tomislav Karamarko, nekadašnji šef UNS-a, a Badžić je s njim surađivao dvije godine dok je radio u Nadzornoj službi Ureda za nacionalnu sigurnost.

”Nemam pojma tko je kandidat za novog ravnatelja POA-e. Ali Badžima poznajem, doista je radio u Nadzornoj službi UNS-a. O njemu mogu reći sve najbolje: tih, obrazovan, stručan.” - izjavio je za Večernji Tomislav Karamarko, jedan od osnivača HDZ-a, ali i jedan od ključnih ljudi u predsjedničkoj kampanji koja je Mesiću 2000. donijela pobjedu.

Pročitajte više