Darko Milinović pao s motora pri brzini od 200 km/h: "Još sam dobro i prošao"

Foto: Darko Milinović

LIČKI župan i bivši ministar zdravstva Darko Milinović doživio je prometnu nesreću na svojem motociklu Suzuki GSXR 1000. Do nesreće je, kako nam je sam ispričao, došlo na Grobniku kada je pri brzini od oko 200 km/h sletio s ceste.

"Dobro sam kako je moglo biti, prošao sam više nego dobro. Malo sam ovu kost u zapešću slomio, tu su mi slavili pločicu i odmaram kod kuće", rekao je dr. Milinović.

Dodao gas u zavoju

Ispričao nam je kako je do prometne došlo na Grobniku za vrijeme Open Daya, na kojemu rekreativci mogu voziti.

"Ja već par godina vozim Suzuki GSXR 1000 s 200 konja, dakle, jačine kao za motoutrke i u jednoj sam krivini dodao malo gasa više nego što treba. Zadnja guma je proklizala i pao sam, jedno 100 metara se prevrtao i dobro to je to. Dobro je da nemam plavice inače sam slomio tu kost na zapešću. Ta krivina je neko najgore mjesto za pasti jer je najveća brzina i zato je opasno na tom dijelu pasti", dodao je.

Ispričao nam je i kako ga je spasilo to što je išao u moto-školu na Grobniku.

"Spasilo me to što sam išao u moto-školu na Grobniku tako da prije nego sam išao na stazu prošao sam kompletno školu, pa stari bajkeri kažu da vozim baš, kako bi se reklo, da guštam. Malo viška gasa, a to na motoru ovakvom samo malo lupnete kako ne treba i onda vam se desi ovo. Ali velim, dobro sam prošao. Rijetko tko padne na tom dijelu, a da ne slomi ključnu kost", rekao je Milinović i dodaje kako skoro kao da nije pao, s obzirom na to kako je prošao, a kako je mogao proći.

Pročitajte više