DC očekuje prolazak dvoje s liste DC-HSLS u 8. izbornoj jedinici

PREDSJEDNIK primorskogoranske organizacije Demokratskog centra (DC) Jerolim Matak kazao je danas na konferenciji za novinare kako očekuje da će nakon idućih parlamentarnih izbora u Sabor ući dvoje sa zajedničke liste DC-a i HSLS-a za 8. izbornu jedinicu, koja obuhvaća Istarsku i dio Primorskogoranske županije, a u 7. izbornoj jedinici, u kojoj je Gorski kotar i Karlovačka županija, i više kandidata.

Matak je izvijestio da će u 8. izbornoj jedinici prvi na zajedničkoj listi biti HSLS-ovac Željko Glavan, a druga Vesna Girardi Jurkić iz DC-a. U 7. izbornoj jedinici prvi na listi bit će Pavao Miljavac iz DC-a. Matak je rekao da na državnoj razini očekuju ulazak između 20 i 25 zastupnika u Sabor iz koalicije DC-HSLS.

Rekao je da je koaliranje tih dviju stranaka logično jer da su njihovi programi od lokalne do državne razine gotovo identični, a da je tako i s viđenjima vanjske politike.

Predsjednik primorsko-goranskog DC-a Matak ustvrdio je da osobe koje će biti na zajedničkim izbornim listama "ne vuku nikakve hipoteke iz prošlosti".

Pročitajte više