DC reagirao na izjave Mate Granića

U DEMOKRATSKOM centru (DC) začuđeni su, ali ne i iznenađeni izjavama (počasnog predsjednika stranke) Mate Granića da ga je izdala stranka i predsjednica Vesna Škare Ožbolt, te ističu da Granić svoje osobne probleme pokušava pretvoriti u političko pitanje.

Najava da sada napušta DC je formalne naravi, jer je stranku i njezine probleme nakon zadnjih parlamentarnih izbora Granić stvarno već napustio. Granićev slučaj DC-u nije ni na početku bio političko pitanje, pa to neće biti niti na njegovom kraju, ističe se u priopćenju DC-ova Predsjedništva.

Mate Granić, u razgovoru koji danas donosi jedan dnevni list, ustvrdio je kako "može sa stopostotnom sigurnošću reći da mu je" (u vezi sa sumnjičenjem za kazneno djelo primanja mita) "podvaljeno" te da vjeruje da o tome više znaju ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer i ministrica pravosuđa (i predsjednica DC-a) Vesna Škare Ožbolt.

Svoju tvrdnju o izdaji Granić potkrijepljuje navodom da ga se 7. svibnja DC odrekao priopćenjem već u 10 ujutro, prije no što mu je (u 14 sati) rečeno da je priveden i da će se morati pojaviti pred dežurnim istražnim sucem. "To znači da su informacije iz državnih institucija korištene u stranačke svrhe", tvrdi Granić.

U DC-u podsjećaju da je vodstvo stranke komentirajući, na traženje novinara, Granićevo privođenje 7. svibnja ove godine, izrazilo zaprepaštenje, ali i stav da mehanizmi pravne države moraju djelovati prema svim građanima jednako i potpuno slobodno.

To, navodi se DC-ovu u priopćenju, znači da je stav stranke da političari i političke stranke ne trebaju komentirati sadržaj istraga koje traju.

Smatraju da je, s obzirom da je predsjednica stranke na dužnosti ministrice pravosuđa, takav stav važno naglasiti, kako se ne bi špekuliralo hoće li ministrica pokušati politički utjecati na tijek istrage u bilo kojem smislu.

Nakon izvanredne stranačke konvencije, u prosincu prošle godine, na kojoj je predsjednica Vesna Škare Ožbolt dobila povjerenje da vodi stranku, Granić nije dolazio niti kontaktirao, već se potpuno distancirao od stranke, stoji u priopćenju DC-ova Predsjedništva.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.