HRT "iznenađen" izjavama Vesne Škare Ožbolt

HRT "iznenađen" izjavama Vesne Škare Ožbolt
KOLEGIJ Informativnog programa HTV-a iznenađen je izjavom ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt da je postupak urednika emisije "Otvoreno", prema njoj, bio nekorektan i neprofesionalan, priopćeno je danas iz HRT-a.

Ministrica je bila pravodobno upoznata s temom i sadržajem (sinoćnje) emisije, kao i svi drugi sudionici, ističe se u priopćenju HRT-ova predstavnika za odnose s javnošću Janosa Roemera. U priopćenju sep pojašnjava da je za prvotno predviđene goste Nevena Mimicu i Vlatka Cvrtilu, koji zbog putovanja nisu mogli biti u studiju, morala biti pronađena zamjena.

Stoga su u emisiju pozvani odvjetnik (generala Ante Gotovine) Luka Mišetić i bivši ministar obrane Jozo Radoš čiji je djelokrug rada bila suradnja s Haškim sudom te pitanje arhiva i transkripata Ministarstva obrane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S HRT-a je već više puta naglašeno da je izbor teme i gostiju, prema Zakonu i normama novinarske profesije, isključivo u nadležnosti urednika i kolegija Informativnog programa, stoji u HRT-ovu priopćenju.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt priopćila je kako su ona i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odustali od sinoćnjeg sudjelovanja u emisiji "Otvoreno" "zbog nekorektnosti voditelja", jer su, suprotno najavi, "u emisiju došli Luka Mišetić i Marin Ivanović, odvjetnici Ante Gotovine", koji "nemaju legitimitet predstavljati ga".

"Odustajanje od emisije bilo je prije svega zbog nekorektnosti i neprofesionalnosti voditelja emisije Tihomira Ladišića", ustvrdila je ministrica Škare Ožbolt.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara